Dünya

HORASIS CEO’ları deneyimlerini paylaştı

GAZİANTEP (İGFA) – 22-23 Ekim tarihlerinde düzenlenen toplantıya dünyanın çeşitli ülkelerinden 300 CEO ve iş adamı katıldı. 7 farklı salonda gerçekleştirilen 54 oturumda konuşan CEO’lar, başarı hikayelerini genç katılımcılarla paylaştı.

Küresel krizler, sürdürülebilirlik, yapay zeka, inovasyon ve dünyanın yeniden inşası, karbon ayak izi gibi küresel sorunların ve ekonominin tartışıldığı oturumlar, yerli ve yabancı yatırımcılara ilham verdi.

KALHORN: “GAZİANTEP GÜÇLÜ VE CESUR BİR ŞEHİR”

Etki Yaratmak Oturumun başkanlığını Forbes Üyesi ve Yüksek EQ Liderlik Koçu Renita Kalhorn; “Bu güzel şehirde,Gaziantep’te olmak bizi gururlandırıyor. Burası dayanıklı ve cesur bir şehir. Deprem sonrasında hayatın devam ettiğini görüyoruz. Çok güzel etkinlikler var ve bu etkinlik de onlardan biri. Siyaset ve iş dünyasından liderler bir araya geliyor. “Bu toplantıdan hatıra olarak kalacak şeylerden biri de hâlâ birlikte çalışma şansımızın olmasıdır” dedi.

Filipinli: “KONUŞMAK YETMİYOR, SÖZLERİ HAYATA GEÇİRMEMİZ GEREKİYOR”

Umudu İnşa Etmek başlıklı panele katılan Samon Filipino, “Konuşmak yetmez, sözlerin hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi ve şunları söyledi:

Somut adımlar atabilmek için de sahada insanlara yardım etmek gerekiyor. Ama bu sistemleri değiştirmez. Bu sistemlerin değişmesi lazım, psikopat olduk artık. Dünyayı ahlaksız insanlar yönettiği sürece dünya böyle olacaktır. Uzun zamandır erkeksi başkanları görüyoruz. Şu anda bizi felakete sürükleyen liderlerin değişmesi gerekiyor. Demek istediğim, başkanların daha iyi liderler olması gerektiğidir. Türkiye’de deprem olduğunda birçok ülke yardıma geldi. Her şeyden önce birbirlerine yardım eden insanlardı. Hükümetler yardım göndermeden çok önce insanlar insanlara yardım ediyordu. Birçok insan kendi halkına yardım etti. Ancak birçok kişi donarak öldü. “İnsanlık umudumuzu her zaman tazeler.”

KANİŞKA: “DÜNYA İLETİŞİM İÇİNDE OLMALI”

Dünyanın yeniden inşası konulu panelde konuşan Ekki Su Teknolojileri Yönetim Kurulu Lideri Kanishka Arumugam, tüm bu hedeflere ulaşabilmek için dünyanın birbirine bağlanması gerektiğini belirtti. Dünyayı değiştirecek olanın bireyler olmadığını söyleyen Kanishka, şunları söyledi: “Şirketlerin ve işletmelerin bu değişime sahip çıkması gerekiyor. “İletişimin sürekliliğini sağlamak için dünya birlikte hareket etmeli” dedi.

savur-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu